och...

Kategori: Allmänt

 återstår de sista timmarna på detta år!

 

och jag vill bara säga att jag hoppas att ni haft ett underbart 2012 och att år 2013 blir ännu bättre, och jag hoppas och tror att mitt nya år blir det.
3 nyårslöften jag har, och som jag hoppas att jag ska kunna uppfylla, är att åka upp till Kiruna, åka ner till Öland och sedan få körkort. Utan körkort kommer troligtvis inget av mina turer att bli av men jag hoppas och ber att körkortet blir av. 

 

För jag vill kunna resa utan att behöva ha någon slags tid att ha koll på. Jag vill kunna åka till underbaraste bror och hans finaste fru i stockholm och även hälsa på kusinerna utan att behöva passa tåg och behöva betala så mycket pengar tur och retur. Men det skulle äv

 
 

en kännas underbart med körkort bara för att kunna få friheten till att göra massa annat utan att behöva bekymra sig om buss/tåg och tider.

 

Ha en underbar nyårskväll alla! Imorgon ska jag lägga upp
bilder på 2012 års händelser om jag hinner och orkar :) 

 

Ha en kanon kväll allesammans!
Puss och kram

20-12-2012

Kategori: Allmänt

Golvkillen smäller i lägenheten så taket nästan rasar, i rummet bredvid ligger Leah och sover, eller så dog hon? Tröttaste tjejen i världen var hon iaf.

Var till HC med henne idag och det var som vi trodde, öroninflammation i vänster öra, så nu är det bara att mata på med alvedon, ipren och nässpray enligt doktorns anvisningar.

....

Kategori: Allmänt

 
 
Att en sån underbar lite varelse kan leverera så mycket glädje utan att behöva göra någonting. En stöttepelare i dagar som bara går utför.. <3

Örinonflammation

Kategori: Allmänt

Har krigat med en 2årig tjej som gått mellan vardagsrummet (vi sover där nu då dom ska komma och lägga nytt golv i vårat sovrum idag) och hennes rum hela natten och bara grinat och inte velat sova ordentligt. Ville nästan hoppa ut från balkongen när jag klev upp i morse... ända tills Robin åkt iväg mot jobbet och Leah ligger i våran säng och grinar, pekar på örat och vill att jag ska blåsa! Våran lillfia har åkt på öroninflammation!
Nu har hon fått alvedon och ligger och sover, så förhoppningsvis så blir det lite bättre under dagen.


Stackars barn, alltid är det något, förra veckan var det ögoninflammation, någon vecka innan de magsjuka, den här veckan öroninflammation och till råga på det så har hon haft en förskräcklig hosta i flera veckor som vägrar ge med sig. Får nog ta och ordna till med ett läkarbesök åt lilldamen snart tycker jag.
Älskade unge <3

Själv tror jag att jag ska ta och baka något, ett bröd kanske? Har ju ändå klivit upp nu och gjort i ordning mig för dagen så ingen mening att krypa ner i sängen igen, och sen kommer väl golv-killen när som helst så då kan man väl lika gärna vara vaken då :)
Hade egentligen tänkt att åka och söka apu-plats idag eftersom vi börjar med den redan första veckan när vi kommer tillbaka från lovet, men vi får vänta med det. 

 

Nu ska jag gå och kolla vad lillfisen vill, som har  hunnit vakna. 

På återseénde kära människor!

Allt på en gång

Kategori: Allmänt

Ibland kan det bara vara så fantastiskt skönt att lyssna på musik utan text i. Sitter i soffan med min trogna följeslagare, Katten, och njuter av Sagan om Ringen melodierna och han verkar njuta av det mer än mig.
Är verkligen jätte sugen på att gå på Hobbit filmen men Robin verkar inte vara lika sugen på det så jag får väl vänta tills den kommer ut på dvd helt enkelt. Jag som älskar såna där filmer, mysiga, roliga, tragiska och spännande på samma gång. Det är såna filmer som man aldrig tröttnar på.

Eftersom det varit dåligt bloggat på sistone så gör jag ett jättebaouta inlägg på dagens och helgens händelser. Ha tålamod my darlings!

Helgen i bilder: 
I Fredags fick vi besök av systeryster Nadja och Vår alldeles egna lilla stjärnstråle Tindra.
Vi lyssnade på julmusik pratade, lekte och bakade hela eftermiddagen.

 

Knäcken spexa vi till lite med tre olika smaker, Kokos, polkagris och vanlig mandel. Väldigt lyckat kan man säga då grabbarna(som var här senare på kvällen) praktiskt taget slukade knäckskålen :) 

 

Lussebullarna blev till min förvåning mycket saftigare än vad dom brukar kunna vara, dock smakade de inte alls så mycket saffran så dem vart väldigt smaklösa....

 
 
.. Och självklart så lyckade vi med att bränna en del också.

 
I Lördag: 
Fick vi besök av svärföräldrarna och dom kom med en hel hög julklappar åt oss och eftersom vi inte kunde hålla oss så öppnade vi dem och vi fick en massa fina och bra saker. Men det bästa var nog mixern vi fick, nu kan jag göra smoothies och soppor på nolltid och hela tiden!! Det är ju tametusan det godaste som finns! :) 
 

Jag som inte hade förväntat mig någonting i julklapp, känner mig aningen bortskämd när jag har sådana fina svärföräldrar! Underbara människor det där <3*

 

Igår, Söndag, låg jag och slappade nästan hela dagen. Robin spenderade dagen med att pendla mellan hem och träning/match. Själv hade jag tänkt att jag skulle våga mig upp på isen frivilligt för första gången på flera år, men det var för mycket folk så jag balla ur. Kände att jag behövde ta det lugnt i början och vill inte ha massa folk som glor när jag slår fina vurpor på isen. Så avvaktar till en annan dag och hoppas att det då inte är lika mycket folk.

 

Idag, Måndag, ska vi ner på stan och köpa hjälm till lillfisen som hon ska ha på dagis, sen vill jag krypa ner i soffan med en varm kopp soppa och mysa resten av dagen/kvällen, men vi får la se hur det går med det. :)

Dags att börja göra sig iordning och bege sig mot dagis!
Ha en fin måndag!
Kramkalas

Åh hej vad det går...

Kategori: Allmänt

..åt kattungar. Här har man haft en kattannons uppe sedan i lördags och helt från ingenstans spruttlar det av människor som vill ha kattemissarna. Verkar som om vi måste dela dessa tre små underverk på mitten om alla som vill ska få dem. Hahah men det är bra, känns skönt att folk faktiskt är villig att betala 500 kr för en katt som inte är någon raskatt. Det är bara jag som är snål och ska ha dem gratis ;) haha

Sitter i skolan nu och jobbar med historia. Hoppas att vi får sluta tidigare så vi kan få gå och äta och sen är det projektarbete som gäller och förhoppningsvis kan vi även få sluta lite tidigare därifrån så jag hinner ner på stan och ta ut pengar och sen gå upp till AnnSans för introduktionskurs.

Nu över till verkligheten.
Ut och gör något vettigt vettja, ingen mening att sitta inne när det går att vara ute!
Bygg en snögrotta om ni inte kan hitta på något! :)

Hejcon bacon!

Kategori: Allmänt

Blev hemma idag med... Vaknade och ville bara gräva ner mig under jorden och återkomma när solen och värmen kommer. Humöret låg på minus 300 och det passade inte riktigt ihop med att vi dessutom hade ett prov som jag helt glömt bort att träna till, så då kändes det lika bra att stanna hemma. Annars kanske någon stackare åkt på en örfil eller en sjuhelvetes utskällning och det slipper vi helst.
 
 
Men nu så ska jag nog kunna fixa de sista veckorna i skolan innan jag får gå på ett fruktansvärt efterlängtat jullov.
 
 
Imorgon har jag introduktionskurs på körskolan och det känns skita bra, äntligen kan man börja köra bil snart. Svider i plånboken eftersom jag jag inte har någon vidare ekonomi för att kunna gå på körlektioner, men har iaf lagt undan en slant från i somras som jag hoppas ska räcka, annars vete fan om det blir något körkort.
 
2013 har jag nämligen tre platser som jag bara måste besöka, och det skulle underlätta något alldeles otroligt om jag hade körkort då. 
 
Hare bäst, lingonhäst! 

Lördag 8 December 2012

Kategori: Allmänt

Har gått runt i slinghätta nästan hela dagen, så nu ska jag slinga håret för fösta gången på nästan ett år... eller så är det över ett år :)

Har haft Ella och Eddie hemma hos oss idag. Leah och Eddie har lekt hela dagen lång och de har både hunnit klä av och på granen. Ella och jag spenderade den mesta tiden framför spisen eller framför Greys. haha tur jag har någon i familjen som är lika tokig i det som mig ;)
Det har med andra ord varit en mycket trevlig dag och det var en trött krigare som gick till sängs för en stund sedan.

Nu ska jag tillbringa kvällens sista timmar med min sambo, förutom den korta stund jag ska färga håret, som förövrigt hunnit landa i håret under detta inlägg.
Nog är jag kanske världens segaste bloggskrivare, men åh andra sidan så tror jag inte att de påverkar någon annan än mig själv ;)

Godkväll på er och hoppas er lördag varit mycket fin!
Tjing plong

Julgranspyntning

Kategori: Allmänt

Tog tillfället i akt och lät vår lilla prinsessa klä julgranen :)
Tvivlar inte ett dugg på att hon inte gillade det. Tjejen vart helt galen när polkagrisstängerna skulle upp, och helst skulle alla vara på samma plats!
 
Våran kära lilla gofis!
 
 

Suck..!

Kategori: Allmänt

Känner mig mega asigt seg och trött idag! fick ta en vilopaus på golvet när jag skulle göra gröt åt Leah för att jag trodde jag skulle svimma. Robin har antagligen åkt på magsjuka, så kanske det är så att den är påväg även till mig också?
Jag som var så säker på att Leah inte hade magsjuka...
Nej hoppas det bara är ren inbillning!

Usch och bläää!

Apropå brödrost...

Kategori: Allmänt

.. Skulle vilja göra om designen på min blogg, men eftersom jag är så jäkla dålig på sånt här och blogg.se har så konstigt system så vete fan om jag pallar krångla med det. Om nu någon känner sig manad att hjälpa mig så kan ni ju hojta till! :)

2012-12-05

Kategori: Allmänt

Med bitande kyla ute och med ca 15 grader i lägenheten finns det då ingen anledning till att överväga ett lååångt jäkla bad! Mina tår är vita av kyla och då har jag sockar på mig! SKAMLIGT!!!
En kille från Gavlegårdarna var iaf här igår och kollade vad som behövde göras så han ska återkomma någon dag i veckan och styr upp det åt oss. Hoppas att vi är hemma då så vi kan säga åt honom vart det läcker in luft, för det kollade han aldrig. Hualigen.
 
Leah verkar vara fullt frisk så det blir dagis för hennes del imorgon, och skola för min del. Tur det bara är en lektion. Är så olidligt trött på att ens behöva tänka på denna skit linje jag går i. Skulle valt något annat istället. Något som faktiskt intresserade mig. Men det är lätt att vara efterklok OCH det är bara några månader kvar nu. 190 dagar för att vara mer exakt, de känns som en evighet. Samtidigt så har denna termin bara flugit iväg och nu äre bara 3 veckor kvar sen äre nedräkning som börjar och slutspörten till det som får mig att vilja kliva upp om mornarna, Studenten! :)
 
 
OM vi överlever tills dess vill säga, antigen så fryser vi väl ihjäl här i lägenheten eller så kolar vi vippen om 16 dagar, Jordens undergång you know! ;) haha det känns ungefär lika trovärdigt som att jag skulle vinna 150 miljoner dollar på lotto. Men man ska väl aldrig underskatta jordens krafter ;) 
Någon gång ska den väl gå under, men jag ska iaf ta studenten först! Har inte gått alla dessa år i skolan i onödan. Efter det så får det hända va fan som hellst. Känner inte att +46 år i arbetslivet låter så lockande. Om man inte hittar en jäkligt fin hobby ;)
 
Nej nu ska jag slappa under en filt i soffan, (eftersom jag glömde bort att publisera detta inlägg så har jag nu både hunnit äta och bada.)
Tjingeling på er!

Andra december

Kategori: Allmänt

Med ca 20 minusgrader ute och fönster som inte är tätade ordentligt så kan man nog säga att det är skapligt kallt här hemma nu! Sitter i köket med en kopp te och en Mega tjock tröja. BRRRR!!!
Det är när Leah blir blå på läpparna efter att ha badat/duschat, och fått gå i blöja en stund, som man faktiskt inser att det är kallt här hemma och då var det förre vackan, innan snön hade kommit och temperaturen låg på 0. HUALIGEN! Nu får vi ta och styra upp det här så det blir någon ordning på torpet! 
 
Leah är magsjuk den stackarn. Vi hann inte mer än upp ur badet och ta på en blöja innan vi fick hoppa ner igen och ta en dusch. Förhoppningsvis så slipper jag få det, men stannar hemma och tar hand om lillpluppen den här veckan medans robin jobbar så får vi se vart det leder. Jag som är så bakterierädd, haha tvättar händerna så fort jag rör i något smutsigt nu, har precis städat hela toan dessutom och det är antagligen inte sista gången de närmaste dagarna. Men om man ser det positivt så behöver vi ju inte städa där när vi ska julstäda till helgen. 
 
Knaprar vitpeppar som aldrig förr nu och hoppas på att de hjälper.
 
Ha det fint alla !
Ciaaaoooo!

1 December

Kategori: Allmänt

 

Och äntligen kom denna efterlängtade snö! Hoppas bara att den ligger kvar den här gången, men det verkar inte vara någon fara eftersom det har snöat konstant i två dagar! :)

 

Idag har vi varit i Valbo och julhandlat lite. Underbara Robin kostade på sig ett par vinter pjuks till mig så nu får vi hoppas att mina små tår håller sig torra och varma i vinter.

 

Väntar nu på att klockan ska bli 18 så vi kan bege oss ner på stan. Ikväll äre Bowling som står på listan, ska bli spännande och se hur det går. Tur att jag inte är någon dålig förlorare OCH en otroligt bra vinnare ;)

Kan knappast bli en bättre början på denna underbara jul månad! :)

Hoppas att ni alla har haft en snöig och mysig lördag ;)
Ha det fint!
BYYYE