Från mat till godis.

Kategori: Allmänt

Angående gårdagens inlägg så har det löst sig. Hittade massa tips och olika saker att ha på julbordet använde mig även av bilder. Älskar min vän Google ibland!
Sitter i skolan och väntar på att få sluta så matinspirationen övergick i bakinspiration. Har hittat en miljon olika recept som verkar skita mega asa goda! Men har suttit ett tag och valt ut de som verkade godast och det som krävdes minst ingredienser till. 

Blir en dyr månad med otroligt mycket mat-och bakingredienser som ska köpas in. Tror nog att vi får ta och skaffa oss ett matkonto till nästa jul om jag ska hålla på såhär så man kan frossa riktigt ordentligt ;) Hahah Kan se robin blick framför mig, när jag berättar för honom om alla recept och ideer osv ;) Men ska nog kunna betala den avdelningen själv, för så mycket var det inte att köpa :) Mycket choklad, och det vet jag en kille och en liten tjej som kommer uppskatta enormt! Pengar, Pengar, Pengar!

Vill jag ha ett tårtfat, en glasskål och en brödkorg som jag kan lägga allt gotta i :) får ta och bege mig till E-H och andra secound hand affärer och kika om jag kan hitta något som faller mig i smaken.


Nu ska jag börja packa ner och snart beger jag mig hemåt.
Vi hörs kanske ikväll eller imorgon! 
Hoppas att ni får en kanonfinbra dag Ni underbara!
Tjingplong!

inför julen 2012

Kategori: Allmänt

Sitter och skriver en lista över vad vi ska handla för december matmånad. Hamnade på julbords in-handlingen och har nu suttit och stirrat mig blind på pappret, har skrivit tre saker. Köttbullar, prinskorv och julskinka, vad fasen har man mer?
Känns som om jag tappat huvudet totalt! Här har man firat jul varje år i 18 år och jag har ingen aning om vad man ska ha på julbordet, trots det att man nästan varje år äter samma saker.

Får helt enkelt ta och använda mig av min absolut bästa och smartaste polare, Google.

Medan jag sitter och känner mig helt blåst på det här med julbord så hoppas jag att ni har koll på det där och kan roa er med något annat denna härliga söndag kväll!

Vill bara meddela alla att det är 7 dagar kvar tills man får tända det första av de fyra ljusen i år! :)

Ha en underbar söndag ni underbara! :)

Planerar in i minsta detalj.

Kategori: Allmänt

Sitter hos mamma nu och funderar på julinredning. Hon pratar i telefon och har gjort det de senaste 2-3 timmarna. skiiita tråkigt.

 Idag har jag varit på rättegång med syrran, handlat julklappar, åkt och lämnat Leah i Sandviken och hamnade sen här.

Robin jobbar hela helgen och eftersom jag inte vill sitta i soffan och äta upp mig som en flodhäst, så spenderar jag min helg här ikväll, med Nadja imorgon och med Tindra, Leah och Pontus på söndag. Men i omgångar, förhoppningsvis även min älskade, underbara sambo men tror den lilla lörven jobbar :)

Nästa helg ska jag nog kidnappa honom och gå på någon mysig bio, så leah får hamna i Pontus händer ett tag. Hoppas min vackra går med på det bara ;)

P.S. Snart är det december, första advent, julkalendern, lucia, uppesittarkväll, jul och nyår, hur mysigt!!! December är nog den bästa månaden!

Ha en underbar kväll alla fina, vackra människor!!

2012-11-18

Kategori: Allmänt

Åter till vardagen efter en skön helg hos pappa.
Men varför känns det som om all den energi och kraft jag lyckas samla bara rann av mig så fort jag öppnade dörren? Väskorna hann inte ens landa på golvet innan jag ville bort härifrån.
Ingenting speciellt hade hänt här hemma, allt var precis som vanligt. Men vad hade jag egentligen väntat mig? En lägenhet som var klinisk ren, luktade nystädat och inte en enda leksak framplockad, tända ljus och ett bord uppdukad med massa god och exklusiv mat? nej inte riktigt. Vårt hem kommer aldrig bli som i inredningsböckerna och mat tidningarna, även om det ibland vore ett mål att sträva efter. 
Varför ska jag förvänta mig något sådant av honom, när han inte förväntar sig det av mig.

Jag längtade efter att få komma hem hit och få krama och pussa på min underbara sambo. Men när dörren slog igen kände jag mig bara irriterad och less på allt och alla. 
Kanske är det för att vi inte spenderar så mycket tid tillsammans. Även fast vi träffas varje dag, han, jag, hans bror och dotter så känns det som om tiden inte räcker till för bara oss två tillsammans. För mycket energi går åt till att gå i skola, jobba, och den största delen till att ta hand om Leah. Den gnutta energi som blir över spenderar man genom att kolla på tv och somna till något skit dåligt program/film. 
 
Vart fan är den där gnistan? Den som gör att man känner sig nykär varje dag och alla roliga saker man ska göra tillsammans för att hålla den vid liv. Som att åka iväg till ett hotell, gå på bio, äta en middag på nån mysig restaurang, ta en spontantripp till något roligt ställe bara för skoj, bada i havet, dra på cykelsemester, bestiga ett berg, åka slamon/snowboard, hoppa bungyjump, åka hundspann, gå på en konsert, äta konstiga maträtter, åka på kryssning, ha en tävling i vem som han pula in flest popcorn i munnen utan att tugga eller svälja dem, eller vad fan som helst, som inte innebär att man sitter hemma i soffan och super sig full och sen går ut och spenderar massa pengar på krogen. Den gnistan verkar inte ha hittat oss än, eller så har den slutat att leta.
 
Alla dom där sakerna kan man ju passa på att göra när Leah är hos malin, och robin är ledig från jobbet. Istället verkar alkoholen mer lockande för dem/han. Jag själv känner mig bara otroligt less på att försöka övertala mig själv om att "man ändå inte kommer på något att göra så vi dricker väl lite öl så får vi en jätte rolig helg". Nej jag vill faktiskt göra något annat någon gång!
"Att gå runt i en cirkel kan vara kul ett tag, men sen blir du bara jävligt frustrerad, uttråkad och less på det hela."
När har vi någonsin gjort något annat än att dricka alkohol på helgerna? Aldrig. Aldrig någonsin och definitivt inte bara vi två. Jo en gång gick vi på bio, sen var det inget mer. Inte något som verkar vara värt att minnas i alla fall.
 
 
Visst förstår jag att pengar är ett problem, det är inte alltid vi har pengar till att göra något roligt. Men konstigt nog finns det alltid en slant kvar att köpa öl för.
 
Jag kommer aldrig kräva detta av honom, men jag hoppas att han kommer till insikt om det själv.
 
Allt jag behöver är att få ägna min tid till honom, med honom.
Han och jag!

Välkommen hem igen.

Kategori: Allmänt

Sitter hos pappa och myser i värmen nu, ella och eddan sover och pappa ligger på kökssoffan och vilar.
Har haft det mycket trevligt här, och nu är magen återställd igen(nästan).

För er som inte vet fick jag mellanlanda på Bollnäs akutmottagning i torsdagseftermiddag när vi var på väg till ljusdal. Hade så sjukt ont i magen att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Efter fyra timmar på sjukhuset ansåg dom att jag kunde åka hem igen, så med smärtande mage fortsatte vi resan mot ljusdal och inte förens idag gick det över.

Idag har vi iaf lyssnat på julmusik och bakat pepparkakor, jag har även varit ut och kört bil. JAG ÄR SKIT DUKTIGT ;) höhö

 

Snart ska vi käka lasagne och efter det blir det papparkakor och julmust ;) mumma!

Bara så ni vet... 36 dagar till jul och 15 dagar till 1a advent! <3

 
 

Hoppas att ni haft en kanon fin Lördag och att ni får en utomordentligt bra lördagkväll!
Godafton! :)

Justeja!

Kategori: Allmänt

firade 1 år med Robin igår... eller fira är väl fel att säga. Jag satt i köket och spela spel på datorn och han satt i soffan och spela tvspel. Det är väl romantiskt va? ;)
haha nej men han fick pisslön den här månaden och jag är ju student så på mina pengar kommer man inte så långt, jag tyckte att vi kunde vänta med att fira tills vi har mer pengar. Vill ju göra något speciellt utöver det vanliga liksom och jag tror att han tyckte att det var en bra idé med att vänta.
Tänk vad tiden går fort. Det slog mig att jag har varit med i över halva Leahs liv, känns ganska konstigt när man tänker så men jag och robin började ju träffas i Aug-sept någon gång och då var leah inte ens 1. Så undra om man automatiskt blir mamma/pappa till ett barn om man funnits där i över halva deras liv. Det tycker i alla fall jag, fast jag har väl varit mer mamma åt den lilla pysen är vad hennes riktiga mamma varit, det är då iaf var jag känner. Skiter fan i vad dom andra tycker. :)

 
Nu tackar jag för mig! Ta't lugnt ni sköna! 
Hare gött!

Desperata tjejer!!!!! HJÄÄLP OSS

Kategori: Allmänt

Var i skolan och som vanligt känns det som man aaaaldrig kommer därifrån, man bara sitter och sitter och sitter och tiden går så sjukt sakta, men eftersom vi har projektarbete på tisdag eftermiddagar så går tiden lite fortare då.
Jag och Lisa är just nu i full färd med att samla ihop pengarna till våran resa, men jäklar vad det går trögt.
Vi behöver ha fått ihop ca 6,500-7000 kr innan slutet på januari och vi känner att det börjar ta slut på ideér.
Hittills har vi fått ihop 1,300 kr så det saknas ju en del.

Vore ju kanon bra om någon hade en eller fem jätte stora svarta säckar med pantburkar som vi kan panta eller kläder/grejor som ni vill ge bort som vi kan sälja.
Eftersom vi har tre andra tjejer i klassen som behöver ha ihop 30 000 till sitt projekt så känns det som om dom ändå ska få gå före oss när det gäller skolans pantburkar så då liksom skiter det sig med idéer för oss.
Baka hade vi kunnat göra och det ska vi men i mitt hem lever vi på minimilön just nu så bakgrejer är nog det sista som vi kommer att köpa tills vi får det lite bättre. Hoppas på att lisa tar tag i saken och ger sig ut och säljer gosaker.

Jaa ni som känner att ni vill bidra med något får ju jätte gärna höra av er. Om ni behöver barnvakt eller kanske ni har dom där stora svarta sopsäckarna med burkar som bara ligger och skräpar. Varje liten krona är viktig ;)

Nu äre duschen och sängen som gäller!
tjong!! :)

Oh shit!

Kategori: Allmänt

Insåg precis att vi har prov imorgon och jag har inte tränat ett dugg och inte kommer jag kunna göra det förns ikväll heller.... Jippi.
IG here i come! That's life sometimes.

Kalas

Kategori: Allmänt

Har bokstavligt talat haft en KALASBRA dag! Förutom det faktum att jag inte hade några pengar på kortet när jag åkt ända till affären och det vart ett jäkla strul, och sedan missade två bussar så jag fick gå hem. Men det är sånt man får ta :) Barnen och förhoppningsvis alla vuxna gillade mina tårtor sista lilla biten ligger i kylen och väntar på att någon av dom boende ska äta upp den, kanske blir en farsdags frulle till karln imorn. Även mina muffins gick åt, men inte alla ;)
 
Dagens kalas.
 
 
 
 
 
 
 
 
Tror inte jag har lagt upp några bilder från i Tisdags så slänger med dom här också.
Tisdagskalaset :)
 
 
 
 
 
Nu sover barnen och min rygg värker utan dess like så jag
gör nog som de små och tar mig en rejäl sovstund. 
Hoppas att jag får sova länge imorgon! :)
Godkväll alla glada :)

Godkväll härliga människor :)

Kategori: Allmänt

Har haft en kanon dag idag. Vaknade vid halv 11 och kände mig sjukt utvilad. Duschade och gjorde mig iordning och begav mig mot nadja. Leah hade ju sovit där och det hade gått kanon bra. Efter att vi varit där ett tag så åkte vi allihopa hem hit, utom robin som jobbade, och städade och bakade lite till morgondagens tårtor. Sedan Satt vi och pratade massa minnen medans barnen lekte. 

 
Imorgon förbereder vi för det andra kalaset och har en massa att göra. Hoppas att det blir bra med tanke på att tårtorna inte riktigt blev som jag tänkt göra dem från början. Kör på 1 laget istället för 2 men har en tanke på hur dem ska bli och förhoppningsvis smakar dem kanon!
Alla som vill är givetvis välkomna fortfarande.
Vi har inte sk ut några  kort då vi inte kände att vi hade ork. Några är klara och redo att skickas, och det har dom varit i några veckor men har inte sk iväg dom eftersom vi vet att vi alltid glömmer någon. Så tre tårtor behövs ätas upp och den som känner sig manad att komma hit får givetvs komma och hjälpa oss med det.
Nu ska jag ta och duscha och hoppa ner i sängen. Lång dag imorgon. 
Godafton! :)
 

Torsdag

Kategori: Allmänt

Sitter hemma och väntar på att klockan ska bli 15.20 så jag kan åka och hämta lill snärtan. Ikväll sover hon hos Tindra och nadja, mycket spännande. :)
Så imorgon ska jag ta sovmorgon och bara ligga och försöka bli kvitt snoreriet. Kommer antagligen ha världens träningsvärk efter boxningen igår och efter dagens pass också så kan vara skönt att ligga i sängen lite extra länge ;)

 

Imorgon ska jag baka, har ni tur kanske det dyker upp en och annan bild på det små verken :)

Ha en kanon fin torsdagseftermiddag/kväll.
Tjingplong

Halva livet. 2 år. 24 månader. 104 veckor. 730 dagar. 4320 timmar. 262800 min

Kategori: Allmänt

Sitter på golvet och har allmänt tråkigt just nu.
Imorgon fyller damen 2 år så då ska vi ha ett litet kalas med en smarrig pannkakstårta och några kakor. Syrran och Tindra kommer, och har vi tur kommer även Jossan, Tobis och lilla söta Elsa ;)
Men först ska lilla fröken på dagis och jag ska till skolan, så grabbarna får sovmorgon här hemma! :)
Var första dagen i skolan idag efter lovet, och jag kan lova att jag inte var den enda som halvsov på lektionen. Dels av uttråkning, dels av trötthet. Men nu taggar vi inför en ny härlig Tisdag och hoppas att den bli kanon fin. Om inte annat så får jag ju pannkakastårtan att se fram emot ;) höhö
 
Nu tackar jag för mig.
Godkväll! 

Idag..

Kategori: Allmänt

..är det söndag för er som inte visste! ;)
Har varit hos mamma och myst med dom små söta 10-dagars trollen, käkat godis, clementiner och kollat på ett avsnitt bones! Sen bar det hemmåt för att äta lite kyckling och pussa lite på Leah. Nu sitter vi hela familjen i soffan och gäspar. Tror minsann att alla är övertrötta och helt slut idag, så det får bli en tidig kväll för oss alla. 


Annars har det varit en kanon fin söndag, inte mycket att klaga på.

Godkväll och ha en fantastisk fin söndagkväll! :)

Dagen...

Kategori: Allmänt

...har varit helt okej. Vaknade och tog det lugnt.
Gled vidare till ella och blev kvar där ett tag.
Eddan ramla i ruchkanan och slog i huvudet ordentligt så vi gick in och mös istället, medans Ella handlade och skjutsade Robin och Pontus till Gävle strand. Tog bussarna hem och tog mig ett glas vitt och har sedan haft det allmänt bra hemma. Ponta tjatar på att vi ska ut på krogen men har varken ork eller lust och pengar är det heller inte så gott om, så jag blir hemma.

Känner att jag saknar jobbet i ljusdal skita mycket just nu. Alla roliga kollegor och pengarna. Tänk om det fanns ett sådant jobb här i Gävle med, då hade jag nog kunnat skita i skolan. Är ändå så sjukt trött på den nu. Men det är bara några månader kvar sen kan jag börja söka jobb.
Hade jag kunnat hade jag stuckit direkt till Kiruna och tagit en utbilldning i gruvarbete men vill inte lämna Robin och Leah, mina hjärtan! <3 Hoppas på att det kommer något i närheten så man kan söka sig dit istället och verkligen hoppas att jag får ett jobb som det.

Hoppas att ni har en fin kväll och att ni spökar upp er ordentligt. Själv ska jag försöka låta bli popcornskålen och bara njuta av tillvaron.
Godkväll på er! :)

Fredagkväll

Kategori: Allmänt

Vart en hemmakväll med grabbarna ikväll med något glas av det goda. Robin och Pontus stack nyss ut på krogen men jag orkade inte följa med så nu sitter jag hemma och har det mysigt med hela vardagsrummet fullt med tända ljus, eller dom flesta börjar slocka nu men några lever än. 

Hoppas ni får en fortsatt trevlig fredagkväll/natt. Själv tänker jag krypa till korgs med världens bråkigaste katt.

Godnatt vackra värld och underbara människor! <3

behöver min skönhetssömn, så...

Kategori: Allmänt

.. tar med mig min kissekatt in i sovrummet och hoppas att han håller sig lugn och att Leah inte vaknar något inatt eller tidigt imorgon bitti.

Godnatt bloggvärlden och resten av alla kvällströtta/pigga människor.

tårtor och muffins och en sju helvetes massa kakor... kanske

Kategori: Allmänt

Sitter och kollar på lite tårtor till Leahs kalas! usch jag är så dålig på sånt där. ingen som känner sig manad att göra en åt oss istället? :P eftersom vi ska ha ett litet kalas den 6e när Leah fyller år och ett lite större den 10e, så vore det ju kul om man kunde göra två olika tårtor en lite mindre på tisdagen och en större på lördagen.
Jag är ju inget tårtfan så för mig gör det detsamma om den blir god eller ej, men gästerna skulle nog uppskatta om den var god

 

Har hittat ett recept på muffins som verkade skita gott. Men får se om jag lyckas göra dom lika goda som dom lät och såg ut. Annars får ni/dom fan le och se glad ut ändå för laga mat och baka är inte min grej :)

aah men nu tänker jag se klart sista avsnittet av greys sen hoppa i säng. Robin är och jobbar så jag får somna själv inatt också. Imorgon åker vi till moster Nadja och tindra en sväng sen kommer moster Ella och hämtar oss(tror jag, kanske?) och efter det åker jag och lämnar Leah i sandviken tror jag, eller kanske, förhoppningsvis i Gävle.

Ha en fin kväll ni underbara! :)
På återseende!